PRESSMATERIAL

ANNA BROMEE är skådespelare & manusförfattare.
Utbildad vid fristående kurser på Teaterhögskolan samt Stockholms Konstnärliga Högskola.
2022 belönades hon med teaterorden TSO:s stipendium för ”mångsidigt artisteri”. 2018 tilldelades hon Povels Penna – ett hederspris i Povel Ramels namn för manusförfattare ”som utmärkt sig för texter med hög kvalitet

2023 syns hon i SVT:s sitcom Flykten till Östermalm med bl.a. Özz Nujen & Filip Dikmen.
Hennes egen musikaliska och humoristiska föreställning Vi älskar dansbandz gör succé på Sverige-turné. Den har bl.a. lett till att Anna fått gästprogram-leda Sveriges Radios P4 Dans två gånger.

Hon turnerar även med Edith Piaf-föreställningen Jag ville dansa med lyckan med Gladys del Pilar – samt En frid(a) för själen; en livsresa med Anni- Frid Lyngstads musik. Frida har själv gett föreställningen sin välsignelse.

För TV har Anna gjort stora gästroller i t.ex. SVT:s Familjen Rysberg med Petra Mede och komediserien Jävla Klåpare på TV12 med Liv Mjönes.
Under 2 1⁄2 år var hon en av de fasta skådespelarna i Kristallen-belönade Partaj med bl.a. Eva Röse, Rachel Mohlin & Johan Petersson på Kanal 5.
Har tävlat, och vunnit, i SVT:s Doobidoo ihop med Claes Malmberg.

2021 spelade hon i Helt perfekt på Kanal 5. 2020 gjorde hon en roll i SVT– serien Falkenberg forever samt i tyska TV-filmen Auf der Suche nach dir på ZDF. I Chinateaterns musikaler och Ghost och En värsting till syster 2018 – 20 var Bromee acting-coach för Gladys del Pilar, som fick strålande recensioner.

Anna är rösten bakom Anita Lindblom-pastischen i TV-reklamen Sån e Lidl. Hon läser ofta in berättarröster, ljudböcker samt dubbar för film, radio & TV.

 :: LADDA NED DENNA PRESS-TEXT(PDF)

:: LADDA NED EN LÄNGRE VERSION(PDF)

:: GALLERI & fria PRESSBILDER

©2024Anna Bromee | Webprod. blomill