PRESSMATERIAL

Skådespelaren & manusförfattaren ANNA BROMEE är utbildad vid fristående kurser på Teaterhögskolan i Stockholm.
2018 tilldelades hon Povels Penna – ett hederspris i Povel Ramels namn för manusförfattare ”som utmärkt sig för texter med hög kvalitet” samt Laila Westersund-stipendiet. 2017 belönades Anna med Sällskapet Stallfåglarnas Humorpris. https://sv.wikipedia.org/wiki/Stallfåglarnas_Humorpris

2020 medverkar hon i SVT-serien Falkenberg forever och tyska TV-filmen The missing man på ZDF.
I TV-rutan har Anna även gjort stora gästroller i t.ex. SVT:s Familjen Rysberg med Petra Mede och komediserien Jävla Klåpare på TV12 med Liv Mjönes.
2013 – 15 var hon en av de fasta skådespelarna & imitatörerna i Kristallen-belönade Partaj med bl.a. Eva Röse, Johan Peterson & Christine Meltzer på Kanal 5. Tävlat i SVT:s Doobidoo med Claes Malmberg.

I Chinateaterns musikaler Ghost och En värsting till syster 2018 – 20 har Bromee varit acting-coach för Gladys del Pilar, som fått strålande recensioner.
Våren 2020 släpps Annas debutbok Drömmen om regnbågen av Premium Publishing.

Sedan 2018 turnerar hon med egna musikteater-föreställningen En frid(a) för själen – en livsresa med Anni-Frid Lyngstads musik. Frida har själv godkänt produktionen som hittills spelats ett 60-tal gånger landet runt – bl.a. en utsåld gästspelsvecka på Göteborgs Stadsteater.
2020 spelar hon även i Jag ville dansa med lyckan med Gladys del Pilar och Judy Garland-monologen Drömmen om regnbågen på Sverige-turné.

Bromee har spelat i komedierna Campa i klaveret på Lisebergsteatern i Göteborg & på Sverige-turné med bl.a. Claes Månsson och Allo Allo ´emliga armén med Eva Rydberg & Sven Melander i Helsingborg.
Pjäserna sändes i SVT resp. TV4.
Hon är en flitigt använd berättar-röst i serier som t.ex. SVT:s Köttets Lustar (Henrik Schyffert) och Heja Sverige (TV4), läser in talböcker (Storytel) och dubbar film; som Den lille prinsen och Disney-serien Elena av Avalor.

2015 släpptes Annas debut-skiva ”Jag ville dansa med lyckan – Edith Piaf på svenska”. Nya arrangemang och egna översättningar, bl.a. i duetter med Babben Larsson & Kajsa Ernst.
Samma vinter skrev, regisserade & medverkade hon i krogshowen 25 hits & 57 kg humor med Tommy Nilsson, Uno Svenningsson & Patrik Isaksson i Helsingborg.

Senaste somrarna har hon gjort huvudroller i sommar-komedier som Boeing Boeing och Omaka Par med bl.a. Kryddan Petersson & Jenny Silver i Skåne.

Tidigare under 2010-talet har Anna bl.a. turnerat med Riksteatern, spelat Signe Svensson i Hedebyborna och fått Bosse Parnevik-stipendiet, bl.a. för revyn Glödhett som sändes i SVT.

 :: LADDA NED DENNA PRESS-TEXT(PDF)

 

PRESSBILDER

annabromee_press2

Foto: Niklas Lydéen

Foto: Niklas Lydéen

Foto: Sara Ringström

annabromee_press3

Foto: Niklas Lydéen

Foto: Sara Ringström

Foto: Sara Ringström

©2022Anna Bromee | Webprod. blomill