JUDY & JAG

JUDY & JAG

Judy Garland var 2 1/2 år gammal när hon debuterade på scenen. Som 16-åring blev hon världsstjärna över en natt när hon sjöng ”Somewhere over the rainbow”.
Hon sjöng, log och vann biopublikens hjärtan i filmer som ”Trollkarlen från Oz”, ”Easter Parade” och ”En stjärna föds”.
Utanför filmernas värld var livet inte alltid lika enkelt.

Spruckna relationer, tabletter och prestationsångest.
Men Judy hade ett överlevnadsvapen. Humor. Och förmågan att när hon var som längst nere på botten uppriktigt tro att allt kunde bli bra igen. Med glimten i ögat brukade hon säga:
Om jag var lycklig skulle jag bli arbetslös! Ingen vill betala för att se en lycklig Judy Garland.

Ändå brände hon sitt ljus i båda ändar & gick bort alldeles för tidigt 1969, nyss fyllda 47 år efter sitt livs tre sista konserter, som gavs i Sverige och Danmark.

I Judy & jag sjunger skådespelerskan Anna Bromee Garlands sånger och berättar den fascinerande historien om Judys liv. En historia som en gång i tiden gav Anna själv kraft, och inspiration att anama Judys överlevnadsvapen för att ta sig igenom vilsna tonår.

Föreställningen hade urpremiär på Kulturhuset i Katrineholm i oktober 2010 och har sedan dess bl a gästspelat för utsålda hus på Göteborgs Stadsteater, Helsingborgs Stadsteater, Smålands Musik & Teater samt turnerat i Skåne.

 

RECENSIONER

Att gestalta Judy Garlands liv kräver sin kvinna. Anna Bromee gör ett bra arbete när hon berättar om denna ikon på ett livfullt sätt och med ett engagemang som medför att framförandet blir genuint och trovärdigt (….) När Bromee sen använder en av sina glänsande talanger; att tala med de mest skiftande och välartikulerade dialekter koloreras monologen på ett utsökt sätt.
– JÖNKÖPINGSPOSTEN 2013

 

Anna Bromee ger Judy Garland liv, och sjunger hennes sånger med inlevelse och fin röst. Hon visar oss att mediedrev och stjärndyrkan inte är något nytt, och att ett liv i rampljuset sällan är enkelt.
Publiken i den fullsatta hörsalen i Ängeln njöt och mindes.
– KATRINEHOLMSKURIREN

 

Vi fick ta del av hela spektrat i den fantastiska karriären, de många succéerna och de klassiska filmrollerna och sångerna men också drogerna, penningproblemen och kärlekssorgerna. Den skickliga Anna Bromee gav berättelsen en personlig touch.
– HJÄLMARE TIDNING

 

Manus: ANNA BROMEE
På scenen: ANNA BROMEE

Inspelade röster: CECILIA NILSSON, ANNA VON BREDOW, JONAS SJÖGREN, INGER NILSSON, LISA WERLINDER, EVA-LOTTA BERNSTRÖM, ELLA BROMÉE, ÅKE HELLBERG & DANIEL TROBELL

Tack för ovärderliga & kloka regi-tankar CECILIA NILSSON & LILL LINDFORS

EGNA FÖRESTÄLLNINGAR

©2024  Anna Bromee | Webprod. blomill