BOK

:: SKIVOR       :: BOK      :: LJUDBÖCKER       :: FILMER AV & MED ANNA

FÖRFATTARDEBUT 2020

Den 26 maj 2020 släpptes Annas författardebut – Drömmen om regnbågen, en biografi om Judy Garland – både som fysisk bok och ljudbok av förlaget Premium Publishing.

För boken har Anna forskat kring Judy Garlands verk och liv under flera år.
Gjort intervjuer med människor som kände och arbetade med miss Garland – bland andra sångaren Mel Tormé och Harold Nicholas, som spelade med henne i filmen ”The Pirate”.
Hon har även mött svenskarna som jobbade med Judy i Sverige och Danmark våren 1969 under det som kom att bli hennes livs sista konsertturné.
En tidlös, stark historia om en modig och sällsynt begåvad kvinna som inspirerar och berör. Inte minst genom biografi-filmen Judy som huvudrollsinnehavaren Renée Zellweger fick en Oscar för 2020.

Judy Garland var 2 ½ när hon debuterade på scenen under en jul-show på familjens biograf i Minnesotas svenskbygder, USA. Som 16-åring blev hon världsberömd över en natt med Trollkarlen från Oz och sin ikoniska sång Over the rainbow.

Älskad för filmer som Easter Parade och A Star is Born – som Judy blev Oscarsnominerad för 65 år innan Lady Gagas nyinspelning av filmen – och konsert-turnéer världen över.

Utanför strålkastarljuset – trassliga relationer och skräck att inte räcka till som artist och som kvinna.
Men Judy hade ett överlevnads-vapen. Humor. Och förmågan att när hon var längst nere på botten uppriktigt tro på, och kämpa för, att livet kan vända.

Känd som en av Hollywoods roligaste, rappaste kvinnor genom tiderna – privat och på scenen.
En tidig karriärkvinna och kärleksfull mamma till tre barn, bland dem Liza Minnelli. En gayikon som stod upp för sina HBTQ-fans;
– Jag sjunger för människor. Och jag har den allra största respekt för min publik.

:: LÄS BOKEN

:: Bokus
:: Premiumpublishing

LYSSNA PÅ BOKEN

:: Storytel
:: Adlibris
:: Nextory

©2024  Anna Bromee | Webprod. blomill